Η ιστορία μας

Σε κάποια πράγματα ο χρόνος δίνει μία άλλη διάσταση, προσθέτει, αντι να αφαιρεί τα κύρια χαρακτηριστικά τους.  Φανερώνει τις ομορφιές τους και αναδικνύει την μοναδικότητα τους ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα όμοια. Σε μια εποχή όπου όλοι αναζητούν τις ρίζες τους και νοσταλγούν τα πιο αθώα χρόνια και τα γνήσια συναισθήματα εμείς παραμένουμε πιστοί σε αυτό που φτιάχνουμε απο το 1929. Κρατήσαμε αναλλοίωτο οτι μας δίνει η φύση και διατηρήσαμε τις ίδιες αξίες που είχαν οι προγόνοι μας.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 1920 όταν τα δύο αδέλφια Δημήτριος και Γεώργιος Θεοφανίδης μετανάστες απο την Τραπεζούντα έρχονται στην Αθήνα και ιδρύουν το "Εργοστάσιον Παγωτών ΚΡΟΝΟΣ". Απο την Χαριλάου Τρικούπη μοιράζουν το παγωτό τους σε σπίτια και μαγαζιά με δύο καροτσάκια έως το 1929 την χρονιά δηλαδή που μετακομοίζουν στην Χίο και επι της οδού  Φιλλίπου Αργέντη όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα. Σύντομα το παγωτατζίδικο ΚΡΟΝΟΣ γίνεται σημείο αναφοράς και  ταυτίζεται με τα τοπικά προιόντα.Για λίγα μα δύσκολα χρόνια η επιχείρηση περνάει στα χέρια της κυρίας Άννας, σύζηγο του Δημητρίου Θεοφανίδη. Το 1971 οι δύο υίοι του Γεώργιου Θεοφανίδη, Θεοφάνης και Θεόδωρος, αναλαμβάνουν και επεκτείουν την επιχείρηση δημιουργώντας νέες γεύσεις. Στα χέρια τους η φήμη του παγωτού ''ΚΡΟΝΟΣ'' διαπέρασε τα τοπικά σύνορα και έγινε ευρέως γνωστό για την ιδιαίτερη γεύση του.

Σήμερα η τρίτη γενιά, ο Γεώργιος Θεοφανίδης, συνεχίζει βασισμένος στις πρακτικές που ανέκαθεν ακολουθούσαν οι ιδρυτές της εταιρείας και σας καλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων σχεδόν 100 ετών.